Bakfilosofi

Hos oss räknas varenda liten kaka.

Vad är hemligheten bakom ett riktigt gott bröd? Tid, kunskap och riktigt bra råvaror. Långa jästider, egenodlade surdegar och en omsorgsfull hand ger bröd med saftigt inkråm, härlig skorpa och lång hållbarhet. Nymalen kardemumma, riktigt smör och varsam gräddning ger mjuka bullar med intensiv smak. Hantverket och många års yrkeskunskap är vårt konditoris pulsåder. 

Kondiskultur

Lämna Götgatans myller bakom dig och stig in i en annan värld.

Om du frågar oss vad som är skillnaden mellan ett konditori och ett “fik” kan vi prata om det en hel dag. Den första skillnaden du som kund möter är den stora kondisdisken, fylld till bredden med nybakade kakor och bakverk. Den erbjuder något för alla människor, smaker och tillfällen. Så gör även platsen. Ett konditori är en plats för njutning, samtal, möten och minnen. En plats utan stress där alla kan trivas och känna sig välkomna. 

Vi menar att ett riktigt konditori är ett kulturarv som är sällsynt i Stockholm idag. Det är med stolthet och ödmjukhet som vi vårdar och vidareutvecklar kondiskulturen på Gunnarsons. 

Vi är ett Specialkonditori.
Men vad betyder det? 

Under 1970-talet noterade konditormästare Sven Gunnarson att många konditorier började ta genvägar. Halvfabrikat förenklade tillverkningen men försämrade kvaliteten. Sven ville markera att Gunnarsons fortfarande bakade hantverksmässigt med äkta smör, vispgrädde och långa jästider. Så vi blev ett Specialkonditori. Idag rymmer begreppet mycket mer. Vi har många glutenfria bakverk, veganska kakor, vi tar specialbeställningar och följer vår egen kondiskalender. Nog vågar vi lova att vi har något gott för varje speciellt tillfälle.